Installationsinstruktioner för fototapeter

FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER FÖR FRAMGÅNG

Ställa upp

 1. Tapetlim (Bhome limpåse räcker för en yta på 5 m2)
 2. 1 liter kallt vatten
 3. Behållare för att förbereda lim
 4. Penna och papperstejp
 5. Sax
 6. Mätverktyg (måttband, linjal...)
 7. Vatupassi (du kan också ersätta den med ett tungt föremål, t.ex. en sax som hänger i en tråd)
 8. Limborste
 9. Pensel och roller för tapeter
 10. Multifunktionell kniv
 11. En mjuk svamp eller tygbit

Innan du börjar

 1. Förbered den valda väggen. Väggytan ska vara tvättad, torr och fri från fett (bäst resultat uppnås när väggen täcks med vit primer). Fibertapeter täcker små defekter, men om deformationerna är djupa bör de fyllas innan tapeten monteras. Om färgen på väggen är starkt kontrasterande, rekommenderas att täcka dem med en ljus färg. Innan du installerar, ta bort alla möjliga rester av den tidigare tapeten från väggen.
 2. Klipp tapetrullen längs den prickade linjen
 3. Öppna remsorna i rätt ordning och kontrollera mönstret för fel. Kontrollera också kompatibiliteten hos mönstrens kanter. Om du märker några problem, vänligen kontakta oss för att byta ut rullen.
 4. Förbered limmet. När du använder Bhome tapetlim: Blanda en påse (50g) med 1 liter kallt vatten och vänta 15 minuter. Efter 15 minuter, blanda limmet igen. Nu kan du börja ställa in. ( En limpåse 50g räcker för en yta på 5 m2)

Obs: På grund av limmets uttorkning - rekommenderar vi inte tapeten för områden med mycket låg luftfuktighet och temperaturer under 10°C. Optimal rumstemperatur vid tapetsering och torkning är 18-21°C.

Tillbehörsset för fototapeter

Du kan även hitta en uppsättning tillbehör för limning av fototapeter hos oss till ett överkomligt pris. Kom ihåg att lägga i varukorgen vid beställning. Du hittar alla tillbehör här

Nonwoven matta - installation

 1. Använd en bomullspinne och måttband på den valda punkten på väggen, markera jämna vertikala linjer var 50:e cm i önskat område.
 2. Om det finns ett fönster på väggen, börja bredvid det och rör dig mot väggen.
 3. Placera det förberedda limmet på ytan för den första tapetremsan (detta kan vara ett område något bredare än tapetremsan). Applicera ett tunt lager lim med en pensel. Var noga med att limskiktet inte är för tjockt eller ojämnt. Sätt inte lim på tapeten.
 4. Ta en tapetremsa. Kontrollera åt vilket håll den övre kanten är och att du använder rätt rulle. Rulla ner från botten (mönster på insidan) eller vik tapeten lätt för att förhindra att ytan smutsar ner.
 5. Placera tapetens överkant på rätt plats på den limmade väggen. Sprid ut hela remsan över hela dess bredd.
 6. Kontrollera att tapeten är platt och i linje med rätt linjer. Om så inte är fallet, skjut försiktigt tapeten till rätt position.
 7. Släta försiktigt ytan på tapeten med en borste, ta bort luftbubblor och ojämnheter. Flytta borsten i en cirkulär rörelse från mitten av remsan mot kanterna, med början från det övre området. Var försiktig - låt inte smuts eller lim fastna på borsten.
 8. Upprepa dessa steg för nästa tapetbitar. Tänk på att mönstrets kanter måste matcha varandra korrekt.
 9. Överflödigt lim kan avlägsnas med en mjuk fuktig svamp eller trasa. Var försiktig – att borsta ytan med en torr svamp kan bryta upp mönstret.
 10. När du är klar och alla remsor är jämna skär du bort alla extra tapetbitar med en kniv (inklusive kanterna) Se till att kniven är ren och vass. En matt kniv kan skada tapeten.

Efter limning

 1. Kontrollera igen att tapeten sitter fast på hela ytan och att alla lister är jämnt placerade och att det inte finns några deformationer i mönstren. Den bästa uppskattningen kan göras från ett avstånd av cirka 1-2 meter. Om du märker att mönstret är skevt (direkt efter limning) kan du försiktigt flytta remsan för att placera den bättre.
 2. Jämna ut ytan igen med en färgrulle. Det kan finnas små luftbubblor under tapeten som du inte kan ta bort. De går över av sig själva efter 1-3 dagar.
 3. Tänk på att hålla temperaturen över 10°C och ventilera rummet väl.
 4. Försök inte att "hjälpa" tapetens naturliga torkprocess. Använd inte någon enhet för att snabba upp det. Undvik om möjligt överdriven uppvärmning, särskilt om tapeten placeras nära heta apparater.

Bhome.fi Fotobakgrunder

Hög utskriftskvalitet
Den numeriska kvaliteten på utskriften, med en upplösning på upp till 600 dpi, med en unik teknik, och de levande färgerna gör att vaselinstödet tyg fototapet fyller och förstorar ditt utrymme.

Lätt att installera
Fototapeten består av 50 cm remsor, som är praktiska att montera.

Ekologiskt och säkert
Med hjälp av säkra material kan vi även rekommendera våra modeller för ditt sovrum och barnrum.

Säker förpackning
Fototapeten rullas och packas på fabriken i ett papprörsförpackning, vilket garanterar säkerheten under transporten. Varje fototapet tubpaket innehåller limningsinstruktioner.

Kolla in vårt breda utbud och beställ fototapeter av hög kvalitet från oss! Utan fraktkostnader!

Fototapeter , Fototapeter XXL , Fototapeter till dörren , Fototapettillbehör

  Lämna en kommentar

  Namn
  Email

  Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.