Hur man väljer rätt storlek TV-bänk

Hur man väljer rätt storlek TV-bänk

Att köpa rätt storlek på TV-bänken säkerställer att TV:n förblir stadigt på plats och trevlig att titta på. Fortsätt läsa så berättar vi om tv-bänkens mått och hur du eventuellt kan hitta rätt för ditt hem.

Hur man väljer rätt storlek TV-bänk

Steg 1: Mät din TV

För att hitta den bästa storleken på TV-bänken måste du först ta reda på storleken på TV:n.Detta kan du göra genom att mäta hela TV:ns bredd - från ramens vänstra kant till höger. Observera också att om du inte har ett måttband eller annat mätverktyg till hands kan du också ringa tillverkaren eller slå upp fullständig produktinformation på tillverkarens hemsida.

Kom ihåg: att hitta rätt storlek på TV-stativet för din TV handlar inte bara om estetik. Att placera en överdimensionerad TV på ett stativ som är av samma storlek eller mindre än TV-ramen kan utgöra en allvarlig säkerhetsrisk.

Steg 2: TV-bänkens höjd

En allmän tumregel är att mitten av skärmen ska placeras i eller strax under ögonhöjd. Att placera TV:n på en bekväm höjd kräver enkel matematik: Mät avståndet från golvet till den genomsnittliga siktlinjen för tittarna i ditt hem och subtrahera halva höjden på TV:n. Den perfekta höjden på TV-bänken är 2-6 cm lägre än detta mått. (Beroende på längden på TV:ns ben)

Kom ihåg: TV:n monteras ofta på väggen med ett separat väggfäste, så storleken på TV-bänken är inte bara en fråga om utseende, och ett lågt TV-stativ kan vara en bättre lösning i det här fallet.

Steg 3: TV-nivåbredd

Eftersom TV-apparater mäts diagonalt och TV-bänkar mäts horisontellt, kom ihåg att tänka på skärmens bredd när du väljer TV-bänk. (mät alltid bredden på TV-skärmen) Vi rekommenderar att skaffa ett TV-ställ som är minst 5 cm bredare än TV:n.

Bredden på TV-bänken Rekommenderad minsta TV-storlek (diagonal) Rekommenderad maximal TV-storlek (diagonal)
76 cm 34 " 38"
89 cm 39 43"
102 cm 44 " 48"
114 cm 49 53"
127 cm 54 " 58 "
140 cm 59 " 63 "
165 cm 70 " 73 "
>178 cm 70 " >70"

Kolla in vårt breda sortiment av TV-bänkar!

Se alla prisvärda TV-nivåer

1 kommentar

Meillä on 140cm tv-taso ja se riittää hyvin 55 tuumaselle telkulle :) Seuraavan tv-tason ajattelin laittaa seinälle niin helpompi siivota ja näyttääkin paremmalta.

Lämna en kommentar

Namn
Email

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.