Valokuvatapetin / Fototapetin asennusohje

NÄILLÄ OHJEILLA ONNISTUT

 Laita valmiiksi

 

 1. Tapettiliima (Bhome liimapussi riittää 5 m2 alalle)
 2. 1 litra kylmää vettä
 3. Astia liiman valmistelemiseksi
 4. Lyijykynä ja paperiteippiä
 5. Sakset
 6. Mittaustyökalut (mittanauha, viivoitin…)
 7. Vatupassi (voit korvata myös raskaalla esineellä esim. sakset roikkumassa langasta)
 8. Liimasivellin
 9. Pensseli ja rullain tapettia varten
 10. Monitoimiveitsi
 11. Pehmeä sieni tai kankaanpala

 Ennen kuin aloitat

 1. Laita valittu seinä valmiiksi. Seinän pinnan tulee olla pesty, kuiva ja puhdas rasvasta (parhaat tulokset saadaan, kun seinä on peitetty valkoisella pohjamaalilla). Ei-kudotut tapetit peittävät pieniä virheitä, mutta jos epämuodostumat ovat syviä, ne tulee täyttää ennen tapetin asettamista. Jos seinän väri on voimakkaasti kontrastinen, on suositeltavaa peittää ne kirkkaalla värillä. Ennen asettamista, poista kaikki mahdolliset edellisen tapetin jämät seinästä.
 2. Leikkaa tapettirulla pilkullista viivaa pitkin
 3. Avaa kaistaleet oikeassa järjestyksessä ja tarkista kuvio virheiden varalta. Tarkista myös kuvioiden reunojen yhteensopivuus. Jos huomaat mitään ongelmia, ota yhteyttä meihin rullan korvaamiseksi.
 4. Valmistele liima. Kun käytät Bhome-tapettiliimaa: Sekoita yksi pussi (50g) 1 litraan kylmää vettä ja odota 15 minuuttia. 15 minuutin jälkeen sekoita liimaa uudestaan. Nyt voit aloittaa asettamisen. (Yksi liimapussi 50g riittää 5 m2 alalle)

 

Huomautus: Liiman kuivumisen takia – emme suosittele tapettia alueisiin, joissa on erittäin vähäinen ilmankosteus ja lämpötila on alle 10°C. Optimaalinen huoneen lämpötila tapetoinnin aikana ja kuivuessa on 18-21°C.

Valokuvatapetin tarvikesetti 

Tarvikesetin valokuvatapetin liimaamiseen löydät myös meiltä edulliseen hintaan. Muista lisätä ostoskoriin tilaamisen yhteydessä. Löydät kaikki tarvikkeet täältä

Kuitukangastapetin – asennus

 

 1. Käyttämällä vatupassia ja mittanauhaa valittuun kohtaan seinässä, merkitse tasaisia vertikaalisia viivoja 50cm välein haluamallesi alueelle.
 2. Jos seinällä on ikkuna, aloita sen vierestä ja liiku kohti seinää.
 3. Aseta valmisteltu liima pinnalle ensimmäistä tapettikaistaletta varten (tämä saattaa olla hieman tapettikaistaletta leveämpi alue). Levitä ohut kerros liimaa siveltimellä. Ole varovainen, ettei liimakerros ole liian paksu tai epätasainen. Älä laita liimaa tapettiin.
 4. Ota suikale tapettia. Varmista missä suunnassa on yläreuna ja että käytät oikeaa rullaa. Rullaa alhaalta alkaen (kuvio sisäpuolella) tai taita tapetti kevyesti sen pinnan likaamisen estämiseksi.
 5. Aseta tapetin yläreuna oikeaan kohtaan liimatulla seinällä. Levitä koko kaistale sen koko leveydeltä.
 6. Tarkista, että tapetti on tasaisesti ja oikeiden viivojen mukaisesti. Jos näin ei ole, liu’uta tapetti hellästi oikeaan kohtaan.
 7. Tasoita tapetin pinta hennosti harjalla poistamalla ilmakuplat ja epätasaisuudet. Liikuta harjaa pyöreässä liikkeessä kaistaleen keskiosasta reunoja kohti, aloittaen ylemmältä alueelta. Ole varovainen – älä anna harjaan tarttua likaa tai liimaa.
 8. Toista nämä vaiheet seuraaville tapettipaloille. Ota huomioon, että kuvion reunat tulee sovittaa oikein toisiinsa.
 9. Ylimääräisen liiman voi poistaa pehmeällä kostealla sienellä tai kankaalla. Ole varovainen – pinnan harjaaminen kuivalla sienellä saattaa hajottaa kuvion.
 10. Kun olet valmis ja kaikki kaistaleet ovat tasaisesti, leikkaa kaikki ylimääräiset tapettipalat pois veitsellä (myös reunat) Huolehdi, että veitsi on puhdas ja terävä. Tylsä veitsi saattaa vaurioittaa tapettia.

 

Liimaamisen jälkeen

 1. Tarkista uudelleen, että tapetti on kiinnittynyt koko pinnalle ja kaikki kaistaleet on asetettu tasaisesti, eikä kuvioissa ole epämuodostumia. Parhaan arvion saa tehtyä noin 1-2 metrin etäisyydeltä. Jos huomaat kuvion olevan vinossa (heti liimaamisen jälkeen), voit liikuttaa kaistaletta hellästi sen asettamiseksi paremmin.
 2. Tasoita pinta uudestaan maalirullalla. Tapetin alla saattaa olla pieniä ilmakuplia, joita et voi poistaa. Ne poistuvat itsestään 1-3 päivän päästä.
 3. Muista pitää lämpötila yli 10°C ja tuuleta huonetta hyvin.
 4. Älä yritä ”auttaa” tapetin luonnollista kuivumisprosessia. Älä käytä mitään laitetta sen nopeuttamiseksi. Jos mahdollista, vältä liikaa kuumentamista, etenkin jos tapetti on asetettu lähelle kuumia laitteita.

Bhome.fi Valokuvatapetit

Korkea painatuksen laatu
Painatuksen numeerinen laatu, jonka resoluutio on jopa 600 dpi asti, ainutlaatuisella teknologialla sekä elävät värit saavat aikaan sen, että viseline tukikangasvalokuvatapetti täyttää ja suurentaa tilaanne.

Helppo asentaa
Valokuvatapetti koostuu 50 cm kaistoista, jotka ovat käytännöllisiä asentaa.

Ekologinen ja turvallinen
Turvallisia materiaaleja käyttäen voimme suositella mallejamme myös makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseesi.

Turvallinen pakkaus
Valokuvatapetti on rullattu ja pakattu tehtaalla pahviputkipakkaukseen, joka varmistaa turvallisuuden kuljetuksessa. Jokaisessa valokuvatapetin putkipakkauksessa on sisällä liimausohje.

Tutustu laajaan valikoimaamme ja tilaa korkealaatuiset valokuvatapetit meiltä! Ilman toimituskuluja!

Fototapetit, Fototapetit XXL, Fototapetit oveen, Valokuvatapetin tarvikkeet

 

  Kirjoita kommentti

  Nimi
  Sähköposti

  Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.